torstai 26. tammikuuta 2012

Mää en jaksa tätä rahkaa!

Tänään oli ensimmäinen päivä, kun koko gfg-touhu alkoi maistua ihan totaalisen puulta. Tai no ei ihan koko touhu, treeni kulki tänään superhyvin ja huomenna etureidet kiittää. Mutta se ruokapuoli. Pahimmillaan oli tänään semmonen fiilis, että vaikka oli nälkä, teki mieli jättää syömättä. Teki mieli heittää rahkat seinään, eikä salaatti houkutellut yhtään. Mieli harhaili makaroonilaatikon ja pinaattikeiton pariin ja juustonhimo oli ihan käsittämätön. Kaupassa käydessä karkkihyllyjä tuntui olevan joka välissä ja herkut oikeen hyppi silmille. Pastilliaskia pyörittelin pitkään kädessä, mutta jätin sen kuitenkin hyllyyn. Ostin mustikoita ja boysenmarjoja, joilla sai vähän vaihtelua rahkaan. Aamupuuro on oikeastaan ainoa ruoka, josta enää nautin. Kaipaan ihan hulluna juureksia, papuja ja siemeniä sekä ruokakermaa. Myös hapankorput olis niiiiiin hyviä.

Noh, reilu viikko vedetään vielä sinnillä ja sen jälkeen aion jatkaa samoilla linjoilla mutta sallia itselleni kaikki vihannekset ja hedelmät, sekä korvata osan rahkasta maustamattomalla jugurtilla ja niillä hapankorpuilla. Kummaa on kuitenkin se, että ne himotukset ei kohdistukaan roskaruokaan ja karkkeihin vaan ihan tavalliseen kotiruokaan.

Nyt saa heittää hyviä vinkkejä, millä tuohon rahkaan sais jotain vaihtelua? Smoothietkin on jo kokeiltu.

6 kommenttia:

Ile kirjoitti...

Greippi, hillot ja marjat useesti vaihdellen on täällä käytössä rahkan kanssa, eikä ole 3 vuodessa kyllästynyt :) Rahkalaaduilla on myös järjettömästi makueroja, mitä itse syöt?

Annie kirjoitti...

Tee pohjatonta rahkapiirakkaa! Rahkaa, valkuaisia, makeutusainetta ja uuniin. Maustamiseen sopii kaneli ja miksei vaikka joku vanilja-aromikin, nam! Marjat voi lisätä ennen uuniin laittamista tai sitten soseuttaa päälle :)

Tuuli kirjoitti...

Rahkan sekaan fun light mehutiivistettä, se on hyvää :)

December kirjoitti...

Kyllähän sä saat makaronilaatikkoa tehdä, 40g pastaa, sitä 10% jauhelihaa ja kananmunan valkuaista ja uuniin :) Kyllä mä ainakin teen ihan normiruokia noiden sallitujen aineiden pohjalta ja rahkakin menee smoothien muodossa, ei sitä pysty paljaaltaan lusikoimaan marjojen kanssa

DC Fatso kirjoitti...

Ile: Täällä vedetään halvinta eli Xtran rahkaa. Ja hedelmät otan käyttöön heti kun tää gfg-haaste loppuu, hillokin vois mennä jos löytyis joku sokeriton versio.

Annie: Ui, kuulostaa hyvältä. Pakko kyllä kokeilla :)

Tuuli: Tuosta mehutiivisteestä on kuullutkin, että monet käyttää rahkan kanssa. Pitänee varmaan testata, siinähän tulis vaihteluakin kun vaihtaa mehun makua.

December: Jotenkin en osaa lähteä tuolle laatikkolinjalle, kun enhän mä sitten voi tietää onko joka annoksessa oikeet määrät lihaa ja pastaa, ja voiko pastaa, kananmunaa ja jauhelihaa syödä kaikkia samalla aterialla? Vai onko se niin tarkkaa :)

December kirjoitti...

eikös päivällisellä ollut lihaa, pastaa/riisiä/perunaa? Mä tein riisivuokaa ja mittasin siihen kahden päivän riisit ja tonnikalat ja jaoin sen sit kahtia. Makaronilaatikonkin pystyy tekeen samalla tavalla.. Ja en usko, että se yks tai kaks valkuaista mitään vaikuttaa :)